top of page
  • agrotradempo

Архітектурне рішення Храму

На запрошення Всеволода Кожемяка автори Проєкту архітектор Юрій Спасов і художник Олексій Чекаль реалізували головну ідею нової сакральної споруди:


слугувати архітектурним символом нашої історії і духовності, які беруть початок у давніх християнських традиціях, та, поєднавши традиції з сучасністю, стати знаковим культурологічним місцем.


Місце під забудову обране таким чином, що храм, незважаючи на невеликий розмір, домінує, стає вертикальним акцентом міського ландшафту. Прилегла територія змінюється відповідно. Заплановане облаштування парковки з огорожею для безпечного руху, мультифункціональної бульвар-івентзони, а також зеленої "стіни".


Архітектурне рішення храму базується на традиціях давньої православної архітектури і зазнає впливу дерев'яної церковної архітектури козацької доби.





Нижній ярус із бетону, що нагадує блокпост, та елементи, облицьовані переплавленими гільзами боєприпасів, які використовувались в зоні бойових дій, символізують війну. Вертикальні частини ярусів виготовлені зі скла і свідчать про відкритість і чистоту.




Основні принципи споруди - проста, легка і лаконічна форма. Архітектура храму подібна до частини ландшафту – форми плавно перетікають одна в одну.


Зсередини церква має високий вежеподібний простір і за рахунок цього надзвичайну відповідність внутрішньої та зовнішньої архітектури. Відчуття незвичності простору посилюється тим, що стіни поставлені з невеликим нахилом всередину і створюють розмаїття ракурсів, ілюзію руху та висоти. Світло вливається потоком, створюючи урочистий настрій.


120 переглядів0 коментарів
PSU.png
NGU.png
1279902.png
bottom of page