top of page
  • agrotradempo

Освячено місце зведення Храму Святого Юрія Переможця

15 жовтня 2020 року на базі Східного територіального управління та військової частини 3017 НГУ, що у Харкові, освятили місце, де невдовзі розпочнеться будівництво Храму Святого Юрія Переможця.


Урочистий Чин благословення та освячення Хреста на місці майбутнього Храму Святого Юрія Переможця провів Голова синодального управління військового духовенства православної церкви України високопреосвященний митрополит Черкаський Чигиринський Іоан.


«Від імені Блаженнішого Епіфанія Митрополита Київського і всієї України вітаю всіх Вас зі святом. Будівництво Храму – це лише початок становлення нашої душі. Саме в цей храм ви зможете приходити, щоб полікувати свою душу, бо для військового дуже важливо мати міцний дух і стійкий емоційний стан», - зазначив він.


За словами командувача НГУ Миколи Балана, вже невдовзі до Храму Святого Юрія Переможця зможуть приходити не лише військовослужбовці НГУ, правоохоронці, представники інших родів військ, а й просто цивільні жителі Харківщини.


«Наша мета – це створення не лише належних умов для проходження служби гвардійців, а й умов для задоволення їхніх духовних потреб. Саме тому у кожній військовій частині чи установі НГУ є капелани. На сьогодні функціонує ряд релігійних споруд. Більшість з них – це каплички, або ж приміщення, які були пристосовані для забезпечення духовних потреб". За його словами спочатку на території бригади планували побудувати капличку.



Проте спільно з Всеволодом Кожемяком було прийнято рішення збудувати повноцінний храм.


Віра стала вже невідємною складовою життя військових, а військові капелани відіграють велику роль у психологічному розвантаженні воїнів та зміцненні бойового духу.


Фото: Прес-служба НГУ

32 перегляди0 коментарів
PSU.png
NGU.png
1279902.png
bottom of page